Een ode aan de industriële lamp

Industriële verlichting: je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Al een aantal jaren prijkt boven bijna elke eetkamertafel een mooie industriële hanglamp of staat er een mooie lamp in de woonkamer. Daarom: een ode aan de industriële lampen!

(1)

De vormgeving van industriële lampen verveelt nooit. Een mooie fabriekslamp geeft de woning een stoere maar toch sfeervolle uitstraling. Waar een paar jaar geleden de simpele industriële lamp in het wit of zwart helemaal in was, zien we dit jaar de grove grote lampen met stoere details zoals grote haken veel terug. Hoe ouder de lamp lijkt, hoe stoerder het effect in de woonkamer.

De industriële hanglampen worden tegenwoordig ook gemaakt met echte oude kettingen, wat de lamp net dat beetje extra geeft. Perfect voor boven een mooie grote eettafel!

2

Maar wat maakt de industriële lamp nu zo ontzettend populair?

Industriële lampen worden niet voor niets al jaren goed verkocht. De vormgeving van oude fabriekslampen verveelt niet en geeft je woning een stoere maar toch sfeervolle uitstraling.
Industriële lampen passen in bijna iedere woning en zijn ook populair in combinatie met de hedendaagse interieurtrends: ze zijn niet alleen mooi bij een industriële stijl, maar ook bij een meer brocante inrichting en ook schitterend bij de nieuwe Scandinavische interieurtrend.

De lampen zijn te vinden in eindeloos veel kleuren. Perfect voor een Scandinavisch interieur zijn de industriële lampen in pasteltinten. Ze zijn stoer, maar ook lieflijk en sluiten naadloos aan bij deze trend.

3

Een keer wat anders?

Als je denkt aan industriële lampen, denk je al snel aan de grote grijze fabriekslampen boven een eettafel. Maar er is zoveel meer! Tegenwoordig kun je tal van originele lampen vinden met een industrieel tintje. Je kunt het zo gek niet bedenken: van lampen met tandwielen erin verwerkt, tot muurlampen met speciale industriële bevestigingen.
Ook veel gezien: gloeilampen aan een stoere, vintage snoer. Perfect voor een industrieel interieur en eindeloos mee te combineren! Ga hierbij voor een gloeilamp met mooie oranje gloed, of een kooldraadlamp. Succes gegarandeerd!

 

 

No Comments

Post a Comment