TREND: de comeback van Rotan

Rotan is back – and here to stay! De bekende Rotan meubelen kennen we allemaal nog wel van de jaren 60, maar anno 2016 is rotan helemaal terug van weggeweest.  Deze trend is perfect om je huis een wat zomers tintje te geven!

(1)

Wat is Rotan precies?

Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm (Calamus rotang), welke voorkomt in de subtropen als een erg lange liaan. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken producten als manden en meubels gemaakt.

De kern van de stengels is, in tegenstelling tot bamboe, vol. Deze wordt versneden in verschillende diktematen en heet dan (pit)riet. De schors van de rotanstengels (de hardere buitenlaag) snijdt men in verschillende breedtematen. Deze worden dan vervolgens gebruikt voor wikkelingen, bindingen en vlechtwerk.

 

(2)

Buiten

Genieten in de tuin doe je bij uitstek in een mooie Rotan tuinmeubel. Rotan tuinstoelen geven je tuin, terras of balkon een hippie sfeertje waardoor je je even in het buitenland waant. Wat mooie kussens erin, en heerlijk genieten van de zon.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan rotan niet permanent buiten staan. Echter is er tegenwoordig kunstriet op de markt, wat een rotanachtige wicker is, welke wel bestand is tegen de Nederlandse weersinvloeden.

(3)

Designklassiekers

Dit jaar zien een graag gezien item in het interieur: rotanmeubelen in combinatie met stalen frames. Deze moderne versie van de rotan stoel is overduidelijk geïnspireerd op de alom bekende Eames DSR chair. Perfect te combineren met een grote, stoere eettafel en erg leuk om mee te variëren in kleuren.
Ook leuk: een fauteuil geïnspireerd op de beroemde Vlinderstoel van Arne Jacobsen. In de zomer een super pronkstuk welke je interieur een zomerse boost geeft, en in de winter makkelijk aan te kleden met een gezellige schapenvacht!

(4)

Hangstoelen

Heb je wel eens aan een rieten hangstoel gedacht? Een zeer gewild item dat een speels effect creëert in je interieur! Ga voor een rieten hangstoel en je hebt een origineel woonproduct in huis staan waar je heerlijk in kunt relaxen!

Heb je een zwak plafond? Dan is het beste om een rieten hangstoel te kiezen met een standaard. Dit soort stoelen hebben meer ruimte nodig dan hangstoelen die met een ketting of touw aan het plafond zijn gevestigd. Dit komt door de standaard. Bij een rieten hangstoel met een standaard is het design zo ontworpen dat het geheel bij elkaar past.

 

 

No Comments

Post a Comment