NL

Terug

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Alles wat je moet weten over de Martindale score!

Alles wat je moet weten over de Martindale score!

Natuurlijk is het belangrijk om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een nieuw meubelstuk. Soms kan het nogal een raadsel zijn hoe lang de stoelen daadwerkelijk mee gaan. Om het eenvoudiger te maken, bestaat de Martindale test. Bij Labelwise B.V. werken wij enkel met stofsoorten waarvan de Martindale score bekend is. Lees verder om meer te weten te komen over Martindale.

De Martindale test toont aan hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger de score in cijfers, hoe hoger de slijtvastheid van de stof. Om de waarde te bepalen wordt de stof onder een zekere druk getest. Wanneer er maximaal drie draden loszitten, wordt de machine stopgezet. Het aantal toeren dat de stof gedraaid heeft staat gelijk aan de waarde van Martindale. De hoogte van de Martindale staat gelijk aan het aantal zituren. Dus wanneer een stoel 6.000 Martindale heeft, is de stoel na 6.000 zituren aan vervanging toe. Afhankelijk van het gebruik van het zitmeubel zal het aantal zituren naar eigen inschatting bepaald worden.

Verschillend aantal scores

Het Martindale kent een aantal verschillende scores. Onder deze scores is er een onderverdeling gemaakt hoe deze scores te interpreteren zijn.

Decoratief zitgebruik (tot 6.000 Martindale)

Stoffen tot 6.000 Martindale zijn stoffen die niet enorm slijtvast zijn. Zitmeubelen met deze lage Martindale waarde kunnen het beste ingezet worden als decoratief gebruik. Zo’n siermeubel past bijvoorbeeld perfect in de lobby of garderobe van uw bedrijf!

Licht zitgebruik (6.000 tot 15.000 Martindale)

Meubelstoffen met een waarde tussen de 6.000 en 15.000 Martindale zijn geschikt voor meubelen die niet intensief gebruikt worden. Het is mogelijk om op deze stoelen te zitten, maar het is aan te raden om het zitgebruik op zitmeubelen te beperken.

Normaal zitgebruik (15.000 tot 40.000 Martindale)

Meubelstoffen met een Martindale waarde van 15.000 tot 40.000 zijn geschikt voor normaal zitgebruik. Onder normaal zitgebruik wordt verstaan dat de zitmeubelen niet intensief gebruikt zullen worden, maar dat er zeker veelvuldig op gezeten kan worden voordat de stoel af is. Geef zitmeubelen met deze Martindale score bijvoorbeeld een plekje in uw kantine of vergaderruimte.

Intensief zitgebruik (40.000 tot 75.000 Martindale)

De meubelstoffen worden steeds sterker! Een meubelstof tussen deze waardes gaat lang mee en is aan te raden voor bedrijven waar veel gebruik wordt gemaakt van de meubelen.  

Zeer intensief zitgebruik (75.000+ Martindale)

Erg geschikt voor horecadoeleinden waar hoogstwaarschijnlijk veel klanten op de stoel gaan zitten. Zitmeubelen in deze laatste categorie zijn enorm slijtvast. Deze zitmeubelen zullen niet snel vervangen hoeven te worden, in ieder geval niet als het om de slijtvastheid gaat!

Zitmeubelen bij Labelwise

Bij Labelwise gebruiken wij enkel stoffen die tussen de 20.000 en 100.000 Martindale liggen. Hierdoor bent u verzekerd van een zitmeubel die een hoogwaardige kwaliteit stof heeft en die zeker een aantal jaren me zal gaan. Om het makkelijk te maken voor u hebben wij alvast alle Martindale scores vernoemd bij elk individueel product op de productpagina. De Martindale score kunt u herkennen aan onderstaand icoon met daarin de waarde die geldt voor het meubel. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in ons assortiment!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box