NL

Terug

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Leer meubilair

Leer is een natuurproduct en gemaakt van huiden van zoogdieren die meestal gehouden worden voor het vlees, melk en eventueel wol. Hierbij is het een zogenaamd bijproduct. Leer is een duurzaam en aangenaam materiaal, zeer sterk en met het juiste onderhoud gaat het jaren mee.

Voordat het leer gebruikt kan worden voor meubels moet het eerst geconserveerd worden, dit gebeurt door het eerst te looien. Het looiproces zorgt ervoor dat het materiaal niet vergaat en lang mooi blijft. Nadat het leer is gelooid kan het worden geverfd om vervolgens voor meubels gebruikt te worden.

Voor- en nadelen leer

+ Met goed onderhoud gaat her zeer lang mee
+ Tijdloos materiaal
+ Voelt prettig aan
+ Makkelijk te combineren en past daarom in (bijna) elk interieur.
+ Van nature vuilafstotend, de meeste vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen.

- Echt leer is prijzig
Warm in de zomer en koud in de winter
- Onderhoud is noodzakelijk
- Kan verkleuren in aanraking met zonlicht

Onderhoud

Leer is gemakkelijk te onderhouden. Er zijn wel enkele handelingen die periodiek moeten worden verricht. Zo moet er regelmatig met een vochtige doek worden afgenomen om het zo stofvrij te houden en te ontdoen van eventuele huidvetten die in aanraking zijn gekomen.

Leder schoonmaken

Leer reinigen kan door één deel water en één deel azijn te mengen. Dompel een schoonmaakdoek (microvezel of katoen) onder in het mengsel en neem het oppervlak grondig af met de doek. Het is belangrijk dat het niet te nat wordt gemaakt, daarnaast is het aan te raden om na het schoonmaken na te drogen met een schone, droge doek.

Om te voorkomen dat het leer uitdroogt is het aan te raden om het jaarlijks in te smeren met een verzorgend product zoals bijvoorbeeld ledercrème of ledervet. Deze producten houden het materiaal soepel, hierdoor voorkomt u droge plekken en scheuren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box