Terug

ALLE PRIJZEN IN DE PORTAL ZIJN NU INCLUSIEF LEVERING! KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Leer meubilair

Met betrekking tot meubilair is leer een duurzaam en aangenaam materiaal. Het is sterk en met enig onderhoud gaat het jaren mee.

Voordat het leer gebruikt kan worden voor meubels moet het eerst geconserveerd worden, dit gebeurt door het leer te looien. Het looiproces zorgt ervoor dat het leer niet vergaat en lang mooi blijft. Nadat het leer is gelooid kan het worden geverfd om vervolgens voor meubels gebruikt te worden.

Voor- en nadelen leer

+ Met onderhoud gaat leer extreem lang mee.
+ Leer is tijdloos.
+ Leer voelt prettig aan.
+ Makkelijk te combineren en past daarom in (bijna) elk interieur.
+ Van nature vuilafstotend, de meeste vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen.

- Echt leer is prijzig.
Warm in de zomer en koud in de winter.
- Onderhoud is noodzakelijk.
- Kan verkleuren in aanraking met zonlicht.

Onderhoud

Leer is gemakkelijk te onderhouden. Er zijn wel enkele handelingen die periodiek moeten worden verricht. Het leer moet regelmatig met een vochtige doek worden afgenomen om zo het leer stofvrij te houden en te ontdoen van eventuele huidvetten die in aanraking zijn gekomen met het leer te verwijderen

Leer reinigen kan door één deel water en één deel azijn te mengen. Dompel een schoonmaakdoek(microvezel of katoen) onder in het mengsel en neem het leer grondig af met de doek. Het is belangrijk dat het leer niet te nat wordt gemaakt, daarnaast is het aan te raden om na het schoonmaken het leer na te drogen met een schone, droge doek.

Om te voorkomen dat het leer uitdroogt is het aan te raden om het jaarlijks in te smeren met een verzorgend product zoals bijvoorbeeld ledercrème of ledervet. Deze producten houden het leer soepel, hierdoor voorkomt u droge plekken en scheuren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box