NL

Terug

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Marmer meubilair

Marmer is een metamorf gesteente afkomstig van kalksteen. Deze gesteente is ontstaan uit kalksteen welke door extreme veranderingen in temperatuur en druk omgevormd wordt tot marmer. In de loop der jaren zorgden klei, leem en zand voor de geaderde structuur in het gesteente wat tegenwoordig een opvallend kenmerk is van marmer. Marmer is een harde steensoort, maar wel met een zachte glanzende toplaag.

De voor- en nadelen van marmer

+ Exclusieve en luxe uitstraling
+ Duurzaam
+ Unieke uitstraling per product

- Vlekgevoelig
- Gevoelig voor warmte
- Zacht en poreus
- Gevoelig voor krassen
- Onderhoudsgevoelig

Onderhoud

Om de exclusieve uitstraling van marmer te behouden is het van belang om het regelmatig onderhoud te geven. Wij raden aan om minimaal elk kwartaal het blad te behandelen met speciaal impregneermiddel. Dit zorgt ervoor dat het materiaal beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Voor normaal onderhoud van het marmer adviseren wij tijdens het schoonmaken alleen gebruik te maken van neutrale schoonmaakmiddelen. Hiermee worden schoonmaakmiddelen bedoeld zonder zure of chemische toevoegingen zoals groene zeep en dreft (zonder citroen).

Dingen die je bij marmer moet vermijden

Marmer is een hard maar poreus gesteente en is daardoor gevoelig voor vloeistoffen. Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met de volgende punten

  • Voorkom aanraking met hete voorwerpen
  • Vermijd contact met scherpe voorwerpen
  • Na contact met vloeistoffen dient marmer direct drooggemaakt te worden
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box