NL

Terug

 • Meer dan 20.000 producten op voorraad
 • Showroom Amersfoort
 • Producten uit eigen fabriek

Metaal

De stoelen van Labelwise hebben voornamelijk metalen frames. Metaal is een sterk maar toch redelijk makkelijk te verwerken materiaalsoort. Metaal is goed bestand tegen verschillende invloeden zoals uv-straling. Daarnaast is metaal eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

De meeste frames die we gebruiken bestaan uit gepoedercoat staal, daarnaast bestaat een klein deel van de frames bij Labelwise uit verchroomd metaal.

Voor- en nadelen metaal

+ Duurzaam
+ Stevig en veel draagkracht
+ Stoere uitstraling
+ Vervormt niet
+ Vraagt geen onderhoud

- Zwaar
Lastig te repareren
- Een beschadiging kan gaan roesten

Gepoedercoat staal

Poedercoaten is een proces waarbij een elektrische lading wordt gebruikt om verf aan te brengen op metaal. De ‘poeder’, een soort verf, wordt negatief geladen. Het frame wordt positief geladen. Positief en negatief trekken elkaar aan en de poeder wordt in een effen laag op het frame aangebracht. De poeder blijft door de positieve lading tijdelijk plakken aan het frame. Het frame wordt nadat de poeder aangebracht wordt in een oven geplaatst en verwarmd. De warmte van de oven zorgt ervoor dat de poeder smelt waardoor het als een gladde laag op het staal blijft plakken.

Voordelen poedercoaten

Er zijn verschillende voordelen van poedercoaten:

 • Er worden geen oplosmiddelen gebruikt. Het poeder bestaat alleen maar uit de poeder zelf, dit betekent dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt om de coating te verwerken.
 • De coating wordt altijd met een perfecte dikte aangebracht. Op deze manier is er geen verspilling, én de producten zijn optimaal beschermd.
 • Het overige poeder kan worden hergebruikt. ‘Overspray’, het materiaal wat zich niet aan de frames hecht, kan gemakkelijk worden opgevangen en voor een ander frame gebruikt worden.
 • Eenvoudig aan te brengen. Door de negatieve- en positieve lading hecht het poeder vanzelf aan de frames. Eén laag is voldoende voor een goeie kleur en bescherming.
 • Poedercoating is hard. De hoge hardheid van de poedercoating zorgt ervoor dat de frames niet beschadigen en dat de coating niet afbladdert. De frames zijn door de coating jarenlang beschermt.

Poedercoating zorgt dus voor een goeie en duurzame dekking. Poedercoating is elastisch en extreem slijt- en stootvast, daarnaast is poedercoating goed bestand tegen chemicaliën.

Verchroomd metaal

Een kleiner deel van de frames van onze producten zijn gemaakt van verchroomd metaal. Het chroom geeft een mooie zilverkleurige afwerking. Het metaal met daaroverheen een laagje chroom is goed bestand tegen corrosie, de glans vervaagt daardoor niet.

Chroom wordt aangebracht door middel van galvaniseren. De frames worden in een bak met vloeistof gedaan en op de negatieve pool van een stroombron aangesloten. De negatieve lading zorgt ervoor dat het chroom vanuit de vloeistof aan de frames hecht. De frames worden na enkele uren uit de vloeistof gehaald. Na dat de frames gedroogd zijn worden ze gepolijst om zo de echte chroomglans te krijgen.

Voordelen verchroomd metaal

Het verchromen van metalen heeft verschillende voordelen:

 • Zilveren glans. Chroom geeft de frames van de producten van Labelwise een mooie glans.
 • Hoge slijtvastheid. Chroom is een metaal dat goed bestand is tegen dagelijks gebruik. Het chroom blijft daardoor lang glanzen en het zorgt ervoor dat de frames niet gaan roesten.
 • Chroom is zeer glad. Door de gladheid van chroom is het een zeer hygiënisch en omdat het materiaal vlak is kan het gemakkelijk schoon worden gehouden.

Onderhoud

Metalen producten vragen weinig onderhoud wanneer er een goeie coating is aangebracht. In de meeste gevallen volstaat een droge doek. In het geval van een vlek voldoet een vochtige doek, het is belangrijk de metalen producten goed na te drogen zodat het metaal niet te lang in contact komt met vocht.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box