NL

Terug

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Teddy

Teddy stof, ook wel bekend als borgstof, is een stof gemaakt van katoen met polyester en acryl. De stof bestaat uit een kettingpoolweefsel met een lange pluche. Door deze structuur staat de stof bekend als zeer zacht met de uitstraling van een schapenvacht.  

Teddy kan worden gemaakt van verschillende stoffen zoals schapenvacht of van synthetische stoffen. Synthetisch bont wordt zo goed nagemaakt dat het amper van echt bont te onderscheiden is. Deze synthetisch schapenvacht wordt gemaakt van polyester in combinatie met acryl. Deze combinatie bootst de geplooide en gladde structuur van echt bont na. Het voordeel van kunstbont is dat het in elke gewenste kleur geverfd kan worden.

De voor- en nadelen van Teddy

+ Zacht en soepel
+ Vocht absorberend
+ Slijtvast

- Vlekgevoeliger dan andere stoffen
- Er kan een zitspiegel ontstaan
- Gevoelig voor overmatig zonlicht

Onderhoud

De teddy stof is eenvoudig te onderhouden en bij normale omstandigheden is minimaal één keer per week stofzuigen voldoende. Daarnaast is het aan te raden om de haartjes van de teddy stof voorzichten op te ruwen op de zitplaatsen, zodat de teddy meubelen langer mooi blijven en het ontstaan van een zitspiegel wordt voorkomen. Een zitspiegel geeft de stof een afdruk op de plek waar is gezeten.

Gebruik voor het opruwen een licht vochtige doek en dep/wrijf, met lichte druk, over de stof zodat de haartjes weer overeind gaan staan.

Daarnaast is het advies om periodiek de stof te behandelen met een protector spray voor extra bescherming tegen, vet, water en olie. Hiervoor is een textiel care kit zeer geschikt.

Tevens is het aan te raden om overmatig zonlicht en scherpe voorwerpen te vermijden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box