NL

Terug

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Kwaliteit

Onze producten zijn geschikt voor projectmatig gebruik. Het meeste zitmeubilair kent een draaggewicht tussen de 120 kg en 160 kg. Omdat we in onze eigen productiefaciliteit een metaalafdeling hebben, worden onze onderstellen ruimschoots getest op draaggewicht en stabiliteit. De stoffering wordt getest op slijtvastheid om zo de duurzaamheid te garanderen.

Waterbestendige stoffen

Veel van de stoffen welke Labelwise gebruikt zijn waterbestendig, ‘liquid proof’, dat betekent dat de stoffen vloeistoffen niet opnemen maar afstoten. Het voordeel van de liquid proof stoffen is dat vloeistoffen gemakkelijk verwijderd kunnen worden met een absorberende doek. De stoffen die liquid proof zijn zullen ook niet nat worden nadat er op gemorst wordt, hierdoor krijgt u geen vlekken en of hoeft u geen uren te wachten voordat het meubilair droog is en u het weer in gebruik kan nemen. U kunt onze liquid proof stoffen herkennen aan het ‘Liquid Proof-logo’ op de productpagina.

Martindale

Martindale is een eenheid welke de slijtvastheid van een stof aangeeft. De Martindale-test is een internationaal erkende test waarbij wordt gemeten hoe snel van verschillende stoffen de draden slijten of poolweefsels kaal worden. Dit gebeurt in een apparaat welke met een ronddraaiende beweging een zekere druk uitoefent op de stof. De waardes uit deze test bepalen hoe slijtvast de stof is. De Martindale waarde is vaak achter op een stofstaal te vinden en loopt doorgaans van 6.000 tot 100.000. Hoe hoger de Martindale-waarde, des te hoger de slijtvastheid van een stof. Er zijn klassen opgesteld welke de Martindale waarde koppelen aan een gebruiksklasse om inzicht te geven in welke Martindale waarde het beste bij het beoogde gebruik past.

Meubilair voor decoratie

Stoffen van meubilair welke een waarde hebben tot 6.000 Martindale zijn bedoeld voor decoratief gebruik. De stoffen hebben een zeer geringe slijtweerstand en zijn alleen geschikt voor meubilair welke een decoratieve functie hebben en niet intensief gebruikt worden.

Voorzichtig gebruik

Een waarde tussen de 6.000 en 15.000 Martindale is geschikt voor meubelen die niet dagelijks gebruikt worden, wanneer ze gebruikt worden gebeurt dit vooral voorzichtig.

Normaal gebruik

Meubelstoffen met een waarde van 15.000 tot 40.000 Martindale zijn geschikt voor normaal gebruik zoals een zitplaats die dagelijks gebruikt wordt. Normaal gebruik kan gezien worden als enkele uren per dag, hierbij wordt het meubilair vrij rustig gebruikt.

Intensief gebruik

Meubilair wat geschikt is voor intensief gebruik heeft normaal gesproken een waarde tussen de 40.000 en 75.000 Martindale. Deze stoffen zijn zeer geschikt voor meubilair wat regelmatig intensief gebruikt wordt.

Zeer intensief gebruik

Meubilair met een waarde van 75.000+ Martindale is geschikt voor situaties waarin het meubilair zeer intensief gebruikt wordt. U bent met deze waarden verzekerd van een hoge slijtvastheid en een goede duurzaamheid. Deze stoffen kunnen jaren intensief worden gebruikt voordat ze ook maar enkele gebruikerssporen vertonen.

Martindale stoffen Labelwise

De stoffen die Labelwise gebruikt hebben een waarde tussen de 20.000 en 100.000 Martindale. Dit betekent dat u altijd verzekerd bent van een goede kwaliteit stof, die normaal gebruikt kan worden en zeker jaren mee gaat. Om u te ondersteunen bij uw keuze hebben we de Martindale waardes ingevuld bij onze producten, de waarde vindt u op de productpagina onder het kopje specificaties.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box