NL

Terug

LET OP! Vanaf vrijdag 29-09 tot en met vrijdag 06-10 is Labelwise B.V. gesloten, de sluiting heeft betrekking op ons gehele bedrijf: de magazijnen, kantoren en onze showroom te Amersfoort.

  • Meer dan 20.000 producten op voorraad
  • Showroom Amersfoort
  • Producten uit eigen fabriek

Ton-sur-ton

Dé trend van 2023: Ton-sur-ton

De ton-sur-ton trend is tegenwoordig terug te zien in allerlei interieurstijlen, zo ook binnen de horeca en projectinrichting. De letterlijke vertaling van ton-sur-ton is kleur op kleur. Het is een Franse term voor het kiezen van één kleur die terug komt door het gehele interieur. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van verschillende kleurtinten, stofsoorten en materialen. Meer weten over de ton-sur-ton trend? Lees dan snel verder!

Wat is ton-sur-ton? 

Bij een ton-sur-ton interieur worden er verschillende tinten van dezelfde kleur in een interieur gebruikt, hierdoor ontstaat er een rustige en klassieke look. Zoek het contrast bij deze trend niet in de kleur maar in de materialen die worden gebruikt. Door verschillende structuren en patronen te mixen ontstaat er een stijlvolle sfeer. Dit kan toegepast worden op meubels, de vloer, de muren en accessoires. Een ton-sur-ton interieur zorgt voor veel eenheid en rust en past goed bij de Scandinavische of Japandi woonstijl. Deze stijl is ook goed toe te passen in de horeca of voor projectinrichtingen.

Hoe combineer je ton-sur-ton?

Bij een ton-sur-ton interieur worden verschillende tinten van dezelfde kleur in een ruimte gecombineerd. Het is belangrijk om te zorgen dat er genoeg contrast tussen de kleuren zit, zodat het geheel niet saai wordt. Dit kan het beste gedaan worden door gebruik te maken van de 60/30/10 regel. Dit houdt in dat er drie verschillende tinten van dezelfde kleur worden gebruikt. Kies als basiskleur een lichte tint waarmee de ruimte voor 60% wordt ingericht. Denk hierbij aan grote meubels, muren en gordijnen. Als aanvullende kleur kan gekozen worden voor een iets donkerdere tint welke voor 30% wordt gebruikt, hiervoor zijn vloerkleden, wanddecoratie en kleine meubelstukken perfect. Als laatste kan de ruimte nog voor 10% gevuld worden met een nog donkerdere accentkleur, denk hierbij aan accessoires en textiel. 

Welke kleuren zijn geschikt voor deze trend?

De ton-sur-ton stijl kan met meerdere kleuren worden toegepast, maar niet alle kleuren zijn geschikt om een mooi geheel te vormen. Kies een van de volgende kleuren om de ton-sur-trend het beste tot zijn recht te laten komen en een chique uitstraling te creëren.

  • Wit: Kies ton-sur-ton wit voor een kalme maar gezellige sfeer. Combineer bijvoorbeeld onze Teddy Boucle fauteuil of chenille Memphis bank met accessoires van natuurlijke materialen.
  • Blauw: Kies voor blauw als je een rustige, kalme ruimte wil creëren. 
  • Grijs: grijs is de perfecte kleur voor een stoere uitstraling. Combineer een betonlook muur met een van onze Scandinavische banken in een grijze tint. 
  • Beige: Deze luxe, huiselijke kleur is perfect voor de ton-sur-ton trend. Ken je onze Elin, Olivia of Fenris stoel al? Deze passen perfect in een beige ton-sur-ton interieur!
  • Groen: Ook met groen kan er een prachtig ton-sur-ton effect gecreëerd worden, hierbij is er de mogelijkheid om naast kleurtinten veel planten aan een interieur toe te voegen. 
  • Roze: Lijkt heftig, maar roze kan juist een mooi en lief effect creëren. Combineer een roze muur met lichtroze meubels en accessoires, zoals onze roze Memphis bank of onze roze velvet fauteuil Amy.

Naast kleuren bieden wij ook al ton-sur-ton producten aan zoals de Elin, Maud, Jena, Olivia, Pippi. Labelwise heeft een ruim assortiment aan meubels die aansluiten bij deze trend. Bekijk hier onze producten of kom langs in onze showroom in Amersfoort.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box